Похідна кухня

Обговорення спорядження
Відповісти
Повідомлення
Автор
Аватар користувача
Alex@ndr
Активний користувач
Повідомлень: 55
З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Звідки: смт. Корнин
Контактна інформація:

Похідна кухня

#1 Повідомлення Alex@ndr » 24 березня 2017, 11:53

Всім привіт!
В поході будь яка їжа заходить на раз. Свіже повітря та фізичні навантаження будь яку страву роблять смачною. Проте в нас вже є досвід який може урізноманітнити та зробити сніданки та вечері воістину божественними.
В темі пропоную ділитись випробуваними рецептами похідної кухні та кулінарними хитрощами.

Аватар користувача
Alex@ndr
Активний користувач
Повідомлень: 55
З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Звідки: смт. Корнин
Контактна інформація:

Re: Похідна кухня

#2 Повідомлення Alex@ndr » 24 березня 2017, 12:07

Для мене є кілька принципів похідної кухні:
1) Їжа має бути легкою. Чим легший рюкзак, тим легше йти, тим менше навантаження на наші ніжки та суглоби;
2) Їжа має швидко готуватись. Чим швидше приготуємо, тим швидше можна буде відпочити, менше потрібно нести газу/збирати дров для багаття. Тобто або довше відпочивати, або більше ходових годин;
3) Їжа має бути калорійною та ситною. За день організм отримує гарну порцію екстремальних навантажень. Потрібно допомогти йому відновитись. Гарний відпочинок і гарна вечеря - це все що потрібно));
4) Результат має задовольнити найвибагливіших гурманів. Смачна та ситна страва = посмішка на обличчі і позитивні емоції. Що позитивно впливає на моральний стан учасників походу та додає гарних спогадів.
5) Гарячі страви зігрівають!!!! На вулиці холодно = готуємо гарячі страви

Аватар користувача
Alex@ndr
Активний користувач
Повідомлень: 55
З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Звідки: смт. Корнин
Контактна інформація:

Re: Похідна кухня

#3 Повідомлення Alex@ndr » 24 березня 2017, 12:18

Готуючись до походу потрібно приготувати заготовки.
Для супів та каш гарно підходить зажарка з моркви. Моркву натираю на терці (можливо в когось є кухонний комбайн, на ньому буде швидше), а потім гарно зажарюю її на великій кількості олії. Солю, багато солю, щоб ця зажарка в поході зберігалась. Завершальним етапом на ситі/шумовці потрібно зцідити надлишки олії.

Єдине що не знаю, так це термін придатності такої заготовки. Принаймні в ПВД 3-5 днів ні разу не зіпсувалась. Якщо буде бажання у форумчан, то можна провести експеримент.
Востаннє редагувалось 24 березня 2017, 12:39 користувачем Alex@ndr, всього редагувалось 2 разів.

Аватар користувача
Alex@ndr
Активний користувач
Повідомлень: 55
З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Звідки: смт. Корнин
Контактна інформація:

Re: Похідна кухня

#4 Повідомлення Alex@ndr » 24 березня 2017, 12:28

Мясо.
В похід нести тушло вважаю неприпустимою розкішшю. Аргументів багато. Як мала кількість того самого мяса в тушлі, так і велика кількість води та жиру. Поганий смак, слизняки жиру плаваючі в супові чи каші, не завжди приємний запах. Бє.....

Вихід є.
Мій світогляд змінив наш колега Zuxel, прекрасна людина і досвідчений турист. Це він вперше познайомив з заготовкою під назвою "МЯСО В САЛІ". Легше чим тушло, смачніше, мясніше, дешевше...
Можна брати як інгрідієнт для супів, каш, або просто на хліб з чаєм )

Рецепт не мій, з сайту турклуба "Глобус", але про це в наступних повідомленнях

Аватар користувача
Alex@ndr
Активний користувач
Повідомлень: 55
З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Звідки: смт. Корнин
Контактна інформація:

Re: Похідна кухня

#5 Повідомлення Alex@ndr » 24 березня 2017, 13:01

Ремарка в тему:
Есть у вкуса и вторая важная особенность. Даже самая важная. Вкусное блюдо, вкусный пищевой продукт — приятнее. А это значит, что он лучше усваивается организмом. Следовательно, вкус не только невидимая абстракция, но и вполне «весомая» категория, ибо вкусная пища всегда сытнее. И это не только так «кажется», но и оказывает реальное воздействие на наше самочувствие, настроение, психику и в конечном счетена наше поведение и работоспособность.
В. Похлебкин, «Тайни хорошей кухни»

Аватар користувача
Григоpій
Активний користувач
Повідомлень: 204
З нами з: 16 жовтня 2012, 22:24

Re: Похідна кухня

#6 Повідомлення Григоpій » 24 березня 2017, 13:29

М'ясо в салі готую останні 3 роки. Дуже смачно виходить. Рецепт з того ж Глобусу.

Аватар користувача
Simplyman
Активний користувач
Повідомлень: 73
З нами з: 05 серпня 2013, 00:00
Звідки: Киев
Контактна інформація:

Re: Похідна кухня

#7 Повідомлення Simplyman » 05 квітня 2017, 08:32

Дык шож там за рецепт такой?)

Аватар користувача
Ланчковський Андрій
Повідомлень: 1
З нами з: 26 вересня 2017, 13:39

Re: Похідна кухня

#8 Повідомлення Ланчковський Андрій » 26 вересня 2017, 13:42

Усім доброго дня. Більше всього в походах подобається готувати уху. Рецепт використовуємо наступний - http://bigpovar.com/pervye-blyuda/uha/2307-uha.html Надзвичайно смачна, ситна та навариста страва. Раджу скуштувати

Аватар користувача
М Ната
Повідомлень: 3
З нами з: 19 грудня 2018, 18:45

Re: Похідна кухня

#9 Повідомлення М Ната » 19 грудня 2018, 18:46

Готовлю вкусный суп из белых грибов
Зображення
Ингредиенты
Белые грибы - 500 гр
Вода - 2 литра
Картошка - 2 средних
Крупа (пшено или рис) - 1/3 стакана
Лавровый лист - 1-2 листочка
Зелень - по вкусу
Соль - по вкусу
Сливки - по вкусу

Грибы промыть, почистить, крупно порезать. Залить холодной водой, хорошо посолить.
Промыть крупу в проточной воде до удаления белого мучного налета.
После закипания закинуть в кипящую воду крупу.
Варить в течение 20 минут после закипания.
Картошку почистить, порезать брусочками, добавить в суп. Варить до готовности картофеля.
Попробовать суп на соль, при необходимости досолить. Выключить газ.
Промыть зелень, мелко нарезать. Промыть лавровый лист.
Добавить в суп, дать настояться.
При подаче суп заправить сливками или некислой сметаной.

Відповісти