Форум турклуба "Гряда"

Сьогодні: 22 вересня 2018, 16:15

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]




Створити нову тему Відповісти  [ 8 повідомлень ] 
Автор Повідомлення
 Тема повідомлення: Похідна кухня
ПовідомленняДодано: 24 березня 2017, 11:53 
Активний користувач
Аватар користувача

З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Повідомлення: 55
Звідки: смт. Корнин
Всім привіт!
В поході будь яка їжа заходить на раз. Свіже повітря та фізичні навантаження будь яку страву роблять смачною. Проте в нас вже є досвід який може урізноманітнити та зробити сніданки та вечері воістину божественними.
В темі пропоную ділитись випробуваними рецептами похідної кухні та кулінарними хитрощами.


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Похідна кухня
ПовідомленняДодано: 24 березня 2017, 12:07 
Активний користувач
Аватар користувача

З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Повідомлення: 55
Звідки: смт. Корнин
Для мене є кілька принципів похідної кухні:
1) Їжа має бути легкою. Чим легший рюкзак, тим легше йти, тим менше навантаження на наші ніжки та суглоби;
2) Їжа має швидко готуватись. Чим швидше приготуємо, тим швидше можна буде відпочити, менше потрібно нести газу/збирати дров для багаття. Тобто або довше відпочивати, або більше ходових годин;
3) Їжа має бути калорійною та ситною. За день організм отримує гарну порцію екстремальних навантажень. Потрібно допомогти йому відновитись. Гарний відпочинок і гарна вечеря - це все що потрібно));
4) Результат має задовольнити найвибагливіших гурманів. Смачна та ситна страва = посмішка на обличчі і позитивні емоції. Що позитивно впливає на моральний стан учасників походу та додає гарних спогадів.
5) Гарячі страви зігрівають!!!! На вулиці холодно = готуємо гарячі страви


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Похідна кухня
ПовідомленняДодано: 24 березня 2017, 12:18 
Активний користувач
Аватар користувача

З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Повідомлення: 55
Звідки: смт. Корнин
Готуючись до походу потрібно приготувати заготовки.
Для супів та каш гарно підходить зажарка з моркви. Моркву натираю на терці (можливо в когось є кухонний комбайн, на ньому буде швидше), а потім гарно зажарюю її на великій кількості олії. Солю, багато солю, щоб ця зажарка в поході зберігалась. Завершальним етапом на ситі/шумовці потрібно зцідити надлишки олії.

Єдине що не знаю, так це термін придатності такої заготовки. Принаймні в ПВД 3-5 днів ні разу не зіпсувалась. Якщо буде бажання у форумчан, то можна провести експеримент.


Востаннє редагувалось Alex@ndr в 24 березня 2017, 12:39, всього редагувалось 2 разів.

Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Похідна кухня
ПовідомленняДодано: 24 березня 2017, 12:28 
Активний користувач
Аватар користувача

З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Повідомлення: 55
Звідки: смт. Корнин
Мясо.
В похід нести тушло вважаю неприпустимою розкішшю. Аргументів багато. Як мала кількість того самого мяса в тушлі, так і велика кількість води та жиру. Поганий смак, слизняки жиру плаваючі в супові чи каші, не завжди приємний запах. Бє.....

Вихід є.
Мій світогляд змінив наш колега Zuxel, прекрасна людина і досвідчений турист. Це він вперше познайомив з заготовкою під назвою "МЯСО В САЛІ". Легше чим тушло, смачніше, мясніше, дешевше...
Можна брати як інгрідієнт для супів, каш, або просто на хліб з чаєм )

Рецепт не мій, з сайту турклуба "Глобус", але про це в наступних повідомленнях


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Похідна кухня
ПовідомленняДодано: 24 березня 2017, 13:01 
Активний користувач
Аватар користувача

З нами з: 11 травня 2010, 10:37
Повідомлення: 55
Звідки: смт. Корнин
Ремарка в тему:
Есть у вкуса и вторая важная особенность. Даже самая важная. Вкусное блюдо, вкусный пищевой продукт — приятнее. А это значит, что он лучше усваивается организмом. Следовательно, вкус не только невидимая абстракция, но и вполне «весомая» категория, ибо вкусная пища всегда сытнее. И это не только так «кажется», но и оказывает реальное воздействие на наше самочувствие, настроение, психику и в конечном счетена наше поведение и работоспособность.
В. Похлебкин, «Тайни хорошей кухни»


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Похідна кухня
ПовідомленняДодано: 24 березня 2017, 13:29 
Активний користувач
Аватар користувача

З нами з: 16 жовтня 2012, 22:24
Повідомлення: 204
М'ясо в салі готую останні 3 роки. Дуже смачно виходить. Рецепт з того ж Глобусу.

_________________
https://www.facebook.com/g.storozh


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Похідна кухня
ПовідомленняДодано: 05 квітня 2017, 08:32 
Активний користувач
Аватар користувача

З нами з: 05 серпня 2013, 00:00
Повідомлення: 73
Звідки: Киев
Дык шож там за рецепт такой?)


Догори
 Профіль  
 
 Тема повідомлення: Re: Похідна кухня
ПовідомленняДодано: 26 вересня 2017, 13:42 
Аватар користувача

З нами з: 26 вересня 2017, 13:39
Повідомлення: 1
Усім доброго дня. Більше всього в походах подобається готувати уху. Рецепт використовуємо наступний - http://bigpovar.com/pervye-blyuda/uha/2307-uha.html Надзвичайно смачна, ситна та навариста страва. Раджу скуштувати


Догори
 Профіль  
 
Відображати повідомлення за:  Сортувати за  
Створити нову тему Відповісти  [ 8 повідомлень ] 

Часовий пояс UTC + 2 годин [ DST ]


Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість


Ви не можете створювати нові теми у цьому форумі
Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі
Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі
Ви не можете додавати файли у цьому форумі

Знайти:
Вперед:  
POWERED_BY
Український переклад © 2005-2010 Українська підтримка phpBB