Стрипа - Дністер, травневі 2008

Водні походи минулих років
Повідомлення
Автор
Chogory
Активний користувач
Контактна інформація:

Стрипа - Дністер, травневі 2008

#1 Повідомлення Chogory » 23 січня 2008, 02:32

За, найдавнішою в нашому клубі, традицією на травневі буде сплав. Найскладнішу в Україні річку ми вже пройшли, тому я вирішив
трішки збавити оберти і повернутися до спокійніших рік. Про цю ідею я казав ще давно. Будемо сплавитися по річці, яка вирізняється
не складністтю, а різноманітністтю гарних місць. Вони настільки різні, що я зупинюся на них окремо:
1.Географія.
ЗображенняСтрипа - ліва притока дністра. На ділянці, по якій ме будемо сплавлятися всі берега лісисті, немає жодного села. Від Бучача до Дністра
ріка пливе мальовничим каньйоном. Середня ширина 20-30 метрів. Глибина від 20 см. і більше. Швидкість течії 1,5 км/год У руслі
зустрічаєтся каміння.
ЗображенняДністер - одна з найбільших рік України. 1/3 маршруту проходитими по відомому, надзвичайно красивому дністровському каньйоні.
Лісисті кручі здіймаються схилами на 200-300 метрів над водою. Особливо вражає сутінкова краса і тиша. Сіл мало,
хоча далі стає більше. Середня ширина 200 метрів. Глибина 2 м. і набагато глибше. Швиткість течії 3-4 км\год.
Якщо не рахувати непрохідних гірських і застійних полісських рік, то на маршруті є найдовша ділянка в Україні без жодного села на
березі річки - 40 кілометрів. Маршрут:
Бучач-Дністер 36км., каньйон стрипи
Стрипа - Заліщики 48 км., каньйон Дністра
Заліщики-Хотин 110 км., частина про переваги якої буде йтися далі.
2.Водоспади.
На маршруті на диво багато водоспадів.На Стрипі: каскадний водоспад перед с. Русилов, каскади за селома, водоспад у с.Хмелева і
безліч невеличких інших. І, нарешті, на Дністрі одна із головних окрас маршруту - найбільший рівнинній водоспад України Джуринський.
3.Геологія(печери)
Однією з характерних природних особливостей Тернопільської області є карстові печери. Великі і малі, вони пронизують гіпсові та
вапнякові товщі, створюючи складні підземні лабіринти й вертикальні колодязі. Найдовші і найгарніші з них знаходяться у Борщівському
районі, вздовж якого ми будемо пропливати 40-50 кілометрів. Найбільш цікавими і найбільш таємничими та привабливими є гіпсові
гіганти: надзвичайно гарна "Озерна"(120 кілометрів ходів), відома вам "Млинки"(28 км.), Кришталева(23 км.) і, звичайно, найдовша в
Євразії, друга за величиною в світі - печера "Оптимістична"(212 кілометрів ходів). Всі вони знаходяться в 2-3 годинах ходи від Дністра.
Якусь з них ми оюов'язково повинні відвідати.
4.Історія.
Починається все, ще до виходу на воду. В 200-х метрах від запланованого місця стапелю знаходятся руїни Бучацького замку(14 століття). Через кілька кілометрів невелика фортеця біля с. Жизномир. А на Дністрі просто рай для поціновувачів історичних пам'яток. За устям Стрипи, якщо піднятися невиликим мальовничим ми дійдемо до оточеногоз трьох боків долиною невеликого потоку, залишків могутньогобастіонного замку Чарторийських, щобудувався з поча-тку XVІІ ст. Далі по маршруту фортеця в Червонограді. Міста такого зараз вже нема, але за Галицько князівства це була могутня фортеця. Напступні 100 кілометрів ще кілька не менш значущих споруд. І на завершення окраса маршруту відома Хотинська фортеця.
Загалом довжина маршруту складає 200 кілометрів. Орієнтовні дати проведення: 27.04 - 3.05.2008. Плавзасоби: таймень-3. В сплав запрошую усіх бажаючих(нежалежно від досвіду). Сплав вам сподобається!
Хочу подякувати Коляну за традицію травневих сплавів, Саші за Дністер-2005, Артему Соколову і Наталі Кудлай за звіти.

nbabii
Грязный Кабан

#2 Повідомлення nbabii » 24 січня 2008, 10:43

Хорошее описалово.
На сплав скорее всего иду.

Chogory
Активний користувач
Контактна інформація:

#3 Повідомлення Chogory » 28 січня 2008, 14:09

Сплав буде проводитися в проміжку з 25.04 - 4.05(крайні дати виїзду і приїзду в Київ). Ходових 5-7 днів.

Александр
Активний користувач
Контактна інформація:

#4 Повідомлення Александр » 29 січня 2008, 11:07

У меня по приоритету горный поход, так что скорее всего на майские компанию вам не составлю.

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#5 Повідомлення PT » 29 січня 2008, 11:22

99% що я буду у цьому поході

Катюха
Активний користувач
Контактна інформація:

#6 Повідомлення Катюха » 08 лютого 2008, 18:36

я тоже иду,причем хочу не просто поалавать,но и принимать активное участие в организации похода. Вано, поручи мне что-нибудь :D

Chogory
Активний користувач
Контактна інформація:

#7 Повідомлення Chogory » 11 лютого 2008, 12:29

На даний момент вже є 5 бажаючих піти на сплав: Я, Петя, Коля, Ілона, Катя. Розподілилися вже і деякі обов'язки: Ілона - зав. госп., Катя - фінансист і зам. по спелео, Петя - медик.
Так як, мабуть, буде 6 місць в байдарках на сплаву, бажаючим піти з нами раджу не зволікати.

Chogory
Активний користувач
Контактна інформація:

#8 Повідомлення Chogory » 11 березня 2008, 16:19

Катюха
Активний користувач
Контактна інформація:

#9 Повідомлення Катюха » 12 березня 2008, 14:59

Мой одногруппник заинтересовался сплавом.Вано,ты не против,если он к нам присоеденится?

Катюха
Активний користувач
Контактна інформація:

#10 Повідомлення Катюха » 18 березня 2008, 20:37

Зі свого боку,як зама по спелео,під час сплаву хочу запропонувати наступне:

Поперше відвідати печеру Кришталева,яка є справжньою перлиною Придністровського Поділля , що знаходиться на півдні Тернопільщини. Її зали та галереї - це окремий світ, що, здається, балансує на межі реальності та казки. Тут мандрівникові відкривається унікальна країна підземних лабіринтів з неповторними залами-палацами, прикрашеними дивовижними гіпсовими кристалами, сталактитами, сталагмітами, які створювалися впродовж тисячоліть. А уяву людини з легкістю захоплює неймовірна гра фарб та візерунків цього незрівнянного підземного квітника, загальна довжина ходів якого складає близько 27 км.

Печера Кришталева була відкрита та вперше досліджена польським спелеологом Г. Ржечинським в 1721 році. Під час Другої світової війни тут переховувались воїни УПА. Загони НКВД, щоб знищити повстанців підірвали вхід до печери. Відновити його вдалось лише на початку 60-х. З тих часів і розпочались паломництва до цієї "спелеологічної Мекки".
Ця Печера є доступною для відвідування і в основному в ній проводяться цивільні екскурсії по облаштованим та електрифікованим залам. Але я знайшла спелеолога, який зможе провести нас по цікавішим місцям і влаштувати спортивну екскурсію по закритим для цивільних туристів ходам. Прогулянка буде на зразок тої, що була в печері Млинки. Орієнтовна ціна такого задоволення – 35 грн з людини.

Я також подумала, що з провідниками ходити весело, та все ж таки самім лазити по печері цікавіше. То ж я пропоную після екскурсії в печеру Кришталева ,завітати до печери Ювілейної, вхід до якої є відкритим. Ця печера знаходиться в с. Сапотів.

Печера “Ювілейна”- утворилась у верхній товщі гіпсів неогенового періоду. Вона складена з кількох галерей, з’єднаних між собою короткими ходами. У її склепіннях часто відкриваються неогенові вапняки і вапняково-мергелисті відклади, які залягають між гіпсами. В окремих районах лабіринтів зустрічаються кристали гіпсу. Спелеофауна представлена летючими мишами. Морфологічно виділяють зали: “Східний”, “Планетарій, ”XXI-ї експедиції”, які з’єднані ходами. Ширина ходів печери 0,5-4,0 метри. Печера складається з декількох галерей, закладених по тектонічних тріщинах, з’єднаних між собою короткими ходами. Зал “Планетарій” має великий купол діаметром 6 м по довгій осі і 5 м по короткій. У склепінні галерей часто розкриваються неогенові вапняки і вапняково-мергелисті відклади, які залягають над гіпсами. Загальна довжина ходів 1,6 км.

Хочу запитати в тих,хто йде на сплав,хто прийме участь у спелеочастині.

BOZENA
Активний користувач

#11 Повідомлення BOZENA » 19 березня 2008, 13:15

я за! но с одобрения руководителя

Chogory
Активний користувач
Контактна інформація:

#12 Повідомлення Chogory » 19 березня 2008, 14:02

Особисто, я за. Але хочу попередити ти, хто в подібних печерах не був, що це буде важко. Хоча, воно того варте. Тому раджу всім співставити свої можливості і бажання.

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

#13 Повідомлення PT » 19 березня 2008, 14:36

Мені печери не цікаві

ава
Активний користувач
Контактна інформація:

#14 Повідомлення ава » 19 березня 2008, 15:55

Юля и Я за пещеры. (В Млынках мы не были)
Наличие препятствий — условие успеха

Chogory
Активний користувач
Контактна інформація:

#15 Повідомлення Chogory » 27 березня 2008, 21:34

Сьогодні купили квитки.
Відправлення: 26.04.2008 о 22:06.
Прибуття в Київ: 4.05.2008 о 13:32.
Ціна(туди і назад) 106 грн., з студентським 60 грн.

Закрито