Водні ПВД, перспективи?

Водні походи минулих років
Відповісти
Повідомлення
Автор
PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

Водні ПВД, перспективи?

#1 Повідомлення PT » 23 березня 2008, 23:46

У цій темі хочу обговорити подальші перспективи проведення водних ПВД у форматі турклубу.

Умовно кажучі водні ПВД можно поділити на такі категорії:
1.Активний сплав (50-60 км за вихідні) по річках (Десна,Тетерів,Случ,Рось тощо)
2. "Покатушки" на порогах (Буг,Рось)
3."Матрасні" - поєднання води з бухаловом,рибалкою тощо.
4. Нестандартні ( сплав на саморобних плотах, сплав під парусом по хвилям Київського,Канівського,Кременчугського водосховищ тощо)

Наявна матеріальна база (камери,гандон,байдарка) дозволяє нам , при бажанні звісно, проводити ПВД всіх цих категорій.

Тому і питання :
1. Чи потрібні взагалі водні ПВД у форматі турклубу і як регулярно?
2. Які з наведених вище категорій є більш привабливими для Вас та чому?
3. Які головні стримуючі фактори щодо неучасті у водних ПВД?
4. Ваші пропозиція по темі

Бажав би почути Ваші відповіді.

JACK
Великий Комбинатор
Контактна інформація:

#2 Повідомлення JACK » 24 березня 2008, 09:25

Считаю, что водные ПВД клубу нужны, но не часто. Проводить их стоит когда люди (не еденици) "проголодаются" по воде. То же самое можно сказать и про спелео и про скалолазанье. Плюс к этому необходимые тренеровочные ПВД перед походами.
Практика показывает что интерес к водным ПВД возникает раз в пол года. Думаю, что чаще раза в три месяца проводить для всех не стоит.

Из списка выше меня привлекают только "нестандартные" водные ПВД. Кстати, где-то летом я поеду плавать на Шатские озера - это будет "научный" сплав. Я буду топить там свои электронные устройства на глубине 50м. )
А вообще я воду не сильно люблю.

Ромашка
Активний користувач
Контактна інформація:

#3 Повідомлення Ромашка » 24 березня 2008, 10:59

Джек толково сказал. Необходимо проголодаться по таким пвд. Лучше провести раз в полгода и собрать человек 10 чем организовывать каждый месяц с 3-мя участниками. Вспомните первй сплав на плотах....эх, здорово было)))

Александр
Активний користувач
Контактна інформація:

#4 Повідомлення Александр » 24 березня 2008, 14:45

1. Водные ПВД нужны. Не регулярно, а так время от времени.
2. категория 4,1, летом 2.
3. Температура воды и воздуха....мне приятно проводить водные ПВД летом, конец весны, начало осени.
4. Пока нету.

Chogory
Активний користувач
Контактна інформація:

Re: Водні ПВД, перспективи?

#5 Повідомлення Chogory » 15 вересня 2010, 19:35

:!: Хочу відновити дану тему, вважаю її актульною.
Зараз в турклубі багато людей з нормальним досвідом сплавів. Людей, які мають необхідний досвід для організації водних ПВД. За останні в роки в турклубі сформувалась гарна матеріальна база для їх проведення. Ось список спорядження доступного усім членам турклубу. Тому закликаю усіх небайдужих до "води" ходити, а головне проводити сплави.
З свого боку гарантую матеріальну(у мене є водне спорядження) і організаційну підтримку.
Пропоную відписатися усім у кого є конкретні плани чи просто бажання організувати сплав(водне ПВД).

:idea: Одразу пропоную конкретний варіант - сплав по р. Стир на 2-5 днів.
Найкращі дати 15.10 +\- 7 днів - сонячна і тепла погода, золота осінь, спокійна річка.
Річка Стир - тиха мальовнича річка дикого полісся.
Транспорт - зручне і дуже дешеве добирання туди і назад, проїзд вузькоколійкою.
Маршрут: пл. с. Млинок - с. Зарічне, 40 км. Є можливість подовжити маршрут почавши з Кузнєцовска, це +50 км.
:arrow: Даний варіант я не погано пропрацював(транспорт, маршрут і т.п.). Якщо у когось є бажання організувати і провести з радістю допоможу.

PT
Інформаційний наркоман
Контактна інформація:

Re: Водні ПВД, перспективи?

#6 Повідомлення PT » 16 вересня 2010, 00:44

Як відповідальний за водний туризм у турклубі підтримаю Вано у загальних моментах.

Але імхо річка Стир - не найкращий варіант для початку. Як відповідальний за водний туризм катамаран людям з невеликим досвідом я туди не виділю,т.як стрьомно. "Щуку" або "Криголам" - залюбки.

Оптимальний, як на мене, маршрут це Любязь-Нобель по Прип*яті та озерам Любязь та Нобель. Назад виїзд теж вузькоколійкою з Зарічного, туди автобусами\маршрутками з Ковеля (вони там дешеві). І не треба ночувати в Антонівці. Маршрут чудовий - одні з найдикіших місць України, спокійні річки, багато риби ( бо в українських річках браконьєрять місцеві, а в Припять заходить риба з Білорусі).

Ще є варіант по Сіверському Донцю - Святи Гори восени просто супер! І підїзди теж зручні - залізницею.

Я б сам залюбки так сходив би по цим маршрутам,якби був час :)

І я так само готовий допомогати з організацією водних походів всім бажаючим членам турклубу! :!:

P.S Цього року у нас рекорд по кількості водних походів та ПВД

Відповісти