tatta писав:
И давайте всё-таки без флуда - интересно-не интересно - да, вопрос, но он не решается на уровне абстрактных идей
Поки що все написане тобою - типові абстрактні ідеї, що і задає формат обговорення. Коли я кудись їду - я маю знати, що я там побачу, тому готуюсь сам чи з тими з ким їду, а "личные знакомые" і "качество гарантирую" - категорії, які не викликають в мене впевненості (думаю не тільки в мене). Як мінімум тому, що існує з пів десятка кардинально різних способів провести екскурсію, наприклад:
1. Екскурсія по "путеводителю по городу Н-ску" - інформація з статті у Вікіпедії, місця звідти ж, або з радянського путівника - вокзал-центр-вокзал.
2. Екскурсія по найбільш цікавим на думку екскурсовода об"єктам (тут може бути тисяча підвидів залежно від смаків, уявлень і загального розвитку екскурсовода, у тому числі можуть бути пункти 1, 3, 4, 5, 6 в різних комбінаціях).
3. Екскурсія по кабакам і іншим місцям де можна квасити і іншим чином витрачати бабло.
4. Екскурсія промисловими, транспортними, інфраструктурними об"єктами.
5. Екскурсія унікальними в контексті України об"єктами з акцентом на їх унікальність (як підвид - екскурсія тільки по одному з об"єктів, наприклад електростанція, великий завод, замок тощо).
6. Історична екскурсія з детальним розкриттям історії міста та акцентом на історичні місця.
Варіант №1 позбавляє будь-яких переваг використання послуг "аборигенів", усі інші варіанти потребують конкретизації у вигляді програми екскурсії. Тільки тоді буде зрозуміло, що за подорож запланована і чого варто від неї чекати. Далеко не всі мають настільки багато вільного часу, щоб ризикувати витратити вихідні не на те, на що сподівались.
І жодного флуду я тут не бачу - в темі сформульована певна ідея/пропозиція, після чого йде обговорення її привабливості. А чого планував досягти автор, створивши тут тему? Набрати людей для подорожі? Так жодної конкретної подорожі не запропоновано.