Кубок Канівських гір

Тут інформація про походи від наших друзів-туристів.
Відповісти
Повідомлення
Автор
Аватар користувача
PT
Інформаційний наркоман
Повідомлень: 7628
З нами з: 23 лютого 2007, 20:08
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Кубок Канівських гір

#1 Повідомлення PT » 03 липня 2015, 05:28

Кубок Канівських гір – це змагання водників-аматорів на немоторних суднах: байдарках (каркасних, надувних, цільнокорпусних), катамаранах, плотах, серфах, ялах тощо. Судна можуть бути як весельні так і вітрильні.
Змагання проводяться на Дніпрі в акваторіях Канівського і Кременчуцького водосховищ.

Мета регати – популяризувати водні види спорту, водний туризм і, зокрема, відпочинок на Дніпрі, в наймальовничіших його місцях, якими є Канівські гори.

Перша регата має відбутися в липні 2015 р. в одну з субот (день буде визначено пізніше) на дистанції від Ходорова до Трахтемирова (10 кілометрів по фарватеру). Учасники стартують з пляжу ходорівської бухти і фінішують в Трахтемирові біля Козацького дуба.

Ініціатором проведення регати виступила всеукраїнська екологічна газета «Природа і суспільство». Змагання присвячені злободенній проблемі – захисту від ерозійних руйнувань дніпрових берегів. Протяжність берегової лінії дніпровських водосховищ — 3 079 км, причому більше третини — це абразійно-ерозійні береги, що потребують укріплення. Всього необхідно закріпити понад 300 км берегів водосховищ. Особливо значні зсуви правого берега Канівського водосховища трапилися цьогоріч, внаслідок зимових штормів. Учасники регати можуть зробити свій посильний внесок у справу порятунку Канівських гір від руйнації, зібравши за час регати фотографічний матеріал та зафіксувавши письмово свої спостереження. Ця інформація буде передана до відповідних водогосподарських і природоохоронних органів

.
Вшанування учасників і нагородження переможців
регати відбувається на галявині біля Козацького дуба.
Всі учасники регати є особистими гостями місцевого жителя і неформального доглядача легендарних Трахтемирівських просторів Олега Георгійовича Петрика, відомого також як «Скіф». Після офіційної церемонії біля Козацького дуба, учасники регати розташовують свої палатки в садибі Олега Петрика, де господар пригостить всіх вечерею і до ранкової зорі біля вогнища розповідатиме легенди і бувальщини Трахтемирівського півострова.

Заявки на участь у регаті слід надсилати електронною поштою на адресу panmedia@i.ua Івану Кугну, тел. 050 338 99 93.

Після отримання достатньої кількості заявок на участь у змаганнях організаторами буде визначено день і час змагань, про що буде повідомлено учасників.

Аватар користувача
PT
Інформаційний наркоман
Повідомлень: 7628
З нами з: 23 лютого 2007, 20:08
Звідки: Київ
Контактна інформація:

Re: Кубок Канівських гір

#2 Повідомлення PT » 03 липня 2015, 05:33

Організатор - хороша людина, знайомий особисто.

На жаль, я не зможу взяти участь - всі вихідні до кінця літа вже розплановані!

Але готовий допомогти друзям плавзасобами бажаючим!

Відповісти